Väggarna är en mycket stor del av rummet och ligger nästan till grund för rummets karaktär. Att välja nya tapeter är både en rolig och uppiggande process, men som kräver en del planering för att allt ska bli som man önskar.

Oavsett hur många eller vilken typ av rum man ska tapetsera bör man alltid se till att beställa hem tapetprover. Färgen på tapeten kan skilja sig väldigt mycket om man enbart kollar i en katalog, vilket gör att man kanske inte alls är nöjd när tapeten väl är uppe på väggen. I de allra flesta butiker brukar det finnas olika böcker man kan använda sig av, men också det kan ge en annan nyans på tapeten eftersom belysningen inte är detsamma som hemma.

Hur ska man då tänka när man tapetserar olika typer av rum? Smaken är som baken, brukar det sägas, men trots det finns det vissa rekommendationer när det gäller tapetsering av olika rum.

Sovrummet är en plats för vila och harmoni, vilket gör detta utrymme exemplariskt för ljus och mjuka toner. Att tapetsera i vitt är en storfavorit hos många, men för att undvika ett alldeles för avskalat och sterilt intryck, gör färgen sig bättre med inslag av grått eller gult, vilket gör intrycket mjukare och mer behagligt. Du kan dessutom addera färg i såväl sängkläder och sängramen för att piffa upp rummet

Trots att det kanske inte är det allra första man tänker på, så kan en tvättbar tapet i köket göra stor skillnad på rummet. Det allra vanligaste är troligtvis målade väggar, men få saker slår en fin fondvägg för att bryta av mot det lite mer kalla väggarna.

Ibland är det inte inredningen i ett rum som behöver bytas ut för att man ska få den där nya och fräscha känslan. Att enbart byta ut tapeterna i ett rum, istället för möbler eller dekorationer, kan vara avgörande för rummets helhet och för trivseln!