Ett klassiskt tonårsrum kan se ut på olika sätt, men det som ofta är gemensamt är att ungdomarna gärna sätter upp posters på det de gillar på väggarna, helst precis överallt! Att i princip tapetsera med sina idoler är inget ovanligt i tonåren. När man är lite yngre kanske väggarna pryds av gulliga hästar, hundar eller andra husdjur men så fort barnet blir tonåring, brukar det här förändras.

Personer med ett stort intresse även för stil och inredning kan smidigt kombinera detta intresse med sitt engagemang för en viss artist, grupp eller fotbollslag som man gillar så mycket att man vill ha planscher på väggen med det motivet.

Många kanske tänker att poster-tiden var mest under 80-talet, då tidningen OKEJ var stor och i princip alla tonåringar sparade de posters som följde med tidningen på dåtidens idoler. Men nej, ungdomar gör likadant även idag. Det är troligen en del i att söka sin egen identitet, att bestämma vem man vill vara, vem man vill efterlikna.

Idolerna finns inte bara inom populärkulturens värld, utan även inom sportens. Många unga spelare ser upp till de olika stjärnorna som förekommer i fotbollens Premier League och ishockeys CHL och utsmyckar därmed sina rum med bilder på dessa.

Ett typiskt hårdrocksrum pryds av posters med Kizz, Rainbow eller andra klassiska hårdrockare medan R&B- fansen kanske kör med Jaimie Fox och Beyonce. Ytterligare någon annan vill somna till bilder av Depeche Mode eller Will.I.am.

Oavsett vilken musiksmak en tonåring har, brukar den manifesteras på olika vis, som t.ex att man väljer en viss stil på sina kläder och sin frisyr och att man spelar den musiken hela dagarna, men också att rummet speglar det man gillar. I den åldern går man lätt upp intensivt i det man tycker om och det kan genomsyra hela ens verklighet. Det kan vara en härlig känsla att få blicka in i ögonen på sin idol, på en plansch som sitter alldeles vid huvudkudden. Det är det sista man ser när man ska somna och det första man får syn på när man vaknar. Klart det skapar vackra drömmar då.